Informationer

Tarmudrensning + afgiftning

Hvad er det overhovedet, og hvordan gavner det min hest?

Immunsystemet og sundheden i hestens tarme er tæt forbundet. Når alt kommer til alt, er omkring 80 % af immuncellerne placeret i tarmen.

Tarmen er et meget vigtigt og uafhængigt organ. Desværre betragtes det stadig kun som et rent fordøjelsesorgan uden andre funktioner. Tarmen er centrum for sundhed: 80% af immunsystemet er placeret her. Dette kræver en optimal sammensætning af mave- og tarmfloraen.

En diæt med stærkt industrielt forarbejdet hestefoder blandet med forskellige kunstige tilsætningsstoffer kan påvirke og svække tarmfloraen og immunforsvaret negativt.

Som følge heraf kan der være en fejlkolonisering med uønskede bakterier og de resulterende svampeinfektioner. Disse forårsager så ofte forskellige stofskiftesygdomme på grund af en opstået næringsstofmangel.

Kroppen forgifter sig selv og er samtidig ikke længere i stand til at optage og bearbejde tilstrækkelige vitaminer, næringsstoffer mv.

Hestene reagerer på dette med energitab, stofskifteforstyrrelser, fordøjelsesproblemer, allergier og nogle gange også med alvorlige sygdomme i hud, hove og luftveje.

Med en tarmrensning nulstilles tarmen til sin “fabriksindstilling”.

Den probiotiske styrkelse af tarmfloraen

fremskynder dens regenerering og forhindrer fornyet svækkelse. Til eliminering af de opløste og skadelige stoffer bør en toksinbinding altid indgå i en grundig tarmudrensning.

EquiGreen tilbyder specielle koncepter til naturlig tarmrensning. De rent plantebaserede produkter kan individuelt tilpasses hestens behov.

Når det kommer til fodring af vores heste, er der stadig flere barrierer, der skal overvindes for at sikre en så naturlig fodring som muligt.

Toksinbelastninger i foderet og et overudbud af protein er ofte årsagerne til metabolisk overbelastning.

Det er derfor vigtigt at rense tarmene og støtte dem i at genopbygge en sund tarmflora.

De naturlige ingredienser stimulerer blidt fordøjelsen og støtter tarmene i at skylle uønskede toksiner og affaldsstoffer ud og bringe den følsomme syre-base balance tilbage i balance.

Fodring foregår over 20 til 25 dage.

Bitre urter, æteriske olier og sekundære plantestoffer stimulerer fordøjelsen og styrker mave- og tarmsundheden. Disse stoffer, som ofte negligeres i dagens fodring, bidrager til en forbedring af indtaget af mikronæringsstoffer ved at påvirke alle fordøjelsesprocesser positivt.

Efter tyktarmsudrensningen bør du begynde at opbygge en sund og aktiv tarmflora. EquiGreen DarmAktiv er et fermenteret planteekstrakt fra vilde urter og krydderier til forsyning og ernæringsmæssig støtte af tarmfloraen for optimal funktion og optagelse af vitaminer og næringsstoffer.

Fodring dagligt i 6 uger.

Vulkanjord (bentonit-montmorillonit) sikrer en naturlig binding af toksiner i fordøjelseskanalen. Disse toksiner kommer ikke længere ind i organismen, men udskilles direkte.

Fodring finder sted over hele tarmrehabiliteringsperioden.

Hvis EquiGreen DarmAktiv fodres på samme tid, bør de enkelte produkter fodres på forskellige tidspunkter (f.eks. morgen/aften).

Foderrelateret støtte til det overordnede stofskifte, leveren og nyrerne – med marietidsel og vild stedmoderblomst.

EquiGreen Toxisan er specielt designet til at imødekomme heste og ponyers ernæringsmæssige behov. Blandingen af ​​urteekstrakter designet til at stimulere afgiftningsorganerne kan hurtigt absorberes og bruges direkte af kroppen og understøtter dermed afgiftningsprocessen.

Fodringen foregår dagligt i 6 uger – samtidig med DarmAktiv.

Forurenende stoffer og stofskifterester udskilles via det nydannede horn, som kan genkendes på ringene eller misfarvning i hornet. Således er hoven med sin dermis et vitalt og metabolisk aktivt organ. Almindelige årsager til ubalancer i hovens stofskifte er forkert fodring, forkert belastning af hovene, overvægt og stofskiftesygdomme. EquiGreen Hoof Tonic er specielt designet til at opfylde de aromatiske behov hos heste og ponyer i denne sammenhæng.

Fodringen foregår dagligt i 6 uger – samtidig med DarmAktiv.

Almindelige årsager til et ubalanceret hudstofskifte er fedme, stofskiftesygdomme eller syntetiske tilsætningsstoffer og konserveringsmidler indeholdt i hestefoder. En overbelastning af afgiftningsorganerne lever og nyrer afspejles sædvanligvis i en mat pels, skæl- og skurvdannelse, hårtab og kløe, da hudens stofskifte som “sidste eliminationsorgan” i kroppen også er under belastning. EquiGreen Summer Skin Elixir understøtter det naturlige hudstofskifte hos heste og ponyer.

Fodringen foregår dagligt i 6 uger – samtidig med DarmAktiv.

Derudover skal man være opmærksom på den aktuelle fodring for at forhindre, at tarmen lukker sig igen. Et naturligt foder, fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og uden syntetiske vitaminer er ideelt, for eksempel EquiGreen Natural Power med eller uden havre. For så vidt muligt at undgå ernæringsmæssige mangler, anbefaler vi at fodre EquiGreen HuminoMineral dagligt

Ernæringsplan:

Tarmsanering + afgiftning