Singulares hvidløgsgranulat

DKK82.00DKK209.00 inkl. moms

Produktfordele på et øjeblik

  • Enkeltfoder til dyr lavet af rene hvidløgsgranulat
  • Udover vitaminer og mineraler indeholder hvidløg også æteriske olier, der kan påvirke dyrets lugt
  • Til den individuelle kompilering af dit kæledyrs menu
  • Brugt med succes af hesteejere til at afværge insekter forårsaget af fodring
  • Som steppeplante var hvidløg en del af kosten for forfædrene til nutidens heste
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , Tags: , ,

Beskrivelse

Produktinformation “Singulares Hvidløgsgranulat”
Hvidløg bruges af mange hesteejere som et naturligt insektmiddel.
Insektmiddel og hvidløg
Man ved, at nogle heste angribes mere, andre mindre af bidende insekter. Heraf kan man udlede, at hestens egen lugt må spille en stor rolle i insektforsvaret.
Fejlene tiltrækkes af det udåndede kulstof og mælkesyren, der udskilles i sveden. Dette tyder på, at myggegener kan være relateret til metabolisme mod syre-base balance.
For at gøre den iboende lugt og dampene så uattraktive som muligt for skadedyrene, bør vi først og fremmest tænke på en behovsbaseret, afbalanceret fodring. Der bør lægges særlig vægt på næringsstoffer, der er vigtige for en god hudstruktur og et perfekt fungerende stofskifte. Disse omfatter sporstofferne zink, kobber, selen og mangan. De er grundlaget for sund og modstandsdygtig hud og bør fodres med et tilsvarende rent naturligt mineralfoder ( EquiGreen MicroMineral ), da indholdet af basisfoderet ikke længere er tilgængeligt i tilstrækkelige mængder.
I det fodringsrelaterede forsvar mod insekter synes svovl og fordampningen af ​​dette stof gennem huden at spille en særlig rolle.
Svovlholdige urter er velegnede hertil, men især hvidløg, som har en kendt insektafvisende effekt. På trods af alle undergangsprofetier er hvidløg med dets sundhedsfremmende effekt kendt for at være en del af den naturlige beskyttelse mod endo- og ektoparasitter i hestefoder.
Desværre advarer angiveligt videnskabelige undersøgelser mod hvidløg.
Den kendsgerning, at heste for en sådan publikation i et førende fagtidsskrift “American Journal of Veterinary Research” blev udsat for en overdreven hvidløgsoverfodring på ikke mindre end 120 til 160 gram frysetørret hvidløg pr. hest og dag i i alt 70 dage er skjult i medierne, så meget desto mere forvirrende den intetanende hesteejer 120 gram tørret hvidløg svarer til omkring 6 til 8 hvidløgsløg, langt over 50 fed hvidløg.
Denne absolutte overfodring med hvidløg førte til anæmi, hvorfra forskerne dengang konkluderede, at store mængder hvidløg var sundhedsskadelige.
Det vil vi heller ikke have noget imod.
Faktum er dog, at folk i dag fuldstændig overser, at hvidløg som steppeplante var en del af vores hestes forfædres kost. Ingen hest vil dog have indtaget sådanne mængder som beskrevet i denne undersøgelse.
Afhængigt af din vægt er en daglig mængde på 5 til 20 gram tørret hvidløg tilstrækkelig for hudens sundhed. Mængden gør giften og i de senere år er mange heste blevet beskyttet mod insektplage takket være hvidløg.
Hjemmesiden for Institut for Veterinærfarmakologi og Veterinærtoksikologi angiver den toksiske dosis (giftig dosis), når den fodres dagligt med &0,2g/kg kropsvægt af det tørrede hvidløg, hvilket svarer til 2g/kg kropsvægt af det friske hvidløg. Den maksimale gennemsnitlige daglige dosis frisk hvidløg eller tilsvarende anbefalet der er: katte og hunde: 4 g/dyr, store drøvtyggere: 20-30 g/dyr, heste: 20 g/dyr.
For omkring 25 år siden var fodring af hvidløg udbredt, og vi ved af egen erfaring og fra mange rapporter, at hvidløg er særligt nyttigt, når ikke alle heste i en flok får forsynet med hvidløg.
De heste, der forsynes med hvidløg, er væsentligt mindre generet af insekter end resten af ​​gruppen.
For at optimere insektmidlet har en ekstra påføring af afskrækningsmiddelkoncentrat også vist sig at være meget nyttig.
Fodermidler til heste
Sammensætning: 100% rene hvidløgsgranulat
Foderanbefaling : giv 20g dagligt over foderet
Luk dåsen tæt efter brug.

Yderligere information

Vægt

300 g, 900 g

Go to Top